Hajdú-Bihar megye nevezetességei > Hajdú-Bihar megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hajdú-Bihar megye nevezetességei > 9 weboldal. Kategória leírása: Szép tájak,nevezetességek. Sok szép hely van Hajdú - Bihar megyébe amely miatt érdekes idelátogatni a turistáknak.
Szponzorált linkek
Hortobágy
http://www.hnp.hu/

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Hortobágy Nemzeti Park honlapja. ...

Hortobágy
Kölcsey Központ:
http://www.kolcseykozpont.hu/

Kelet-Magyarországon nem találunk a 13000 m2 alapterületű Kölcsey Központnál nagyobb és modernebb konferencia-központot. A tervező olyan „mindentudó” házat álmodott meg, amely éppúgy méltó környezet egy szakmai konferencia, mint egy kulturális rendezvény számára, amelyben a terek tetszés szerint összekapcsolhatók vagy éppen szétválaszthatók, miközben a termek a legmagasabb technikai igényeknek is megfelelnek.

Kölcsey Központ:
Fazekas - Ház
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=13197

A nádudvari fekete kerámia mesterének, Fazekas Istvánnak a műhelye és otthona az élő népművészetnek otthont adó Fazekas-ház.

Fazekas - Ház
A város és a gyógyfürdő
http://apartmanhazak.extra.hu/varos.html

Napjainkban Magyarország egyik leglátogatottabb fürdővárosa Hajdúszoboszló. A város méltán érdemelte ki a megtisztelő "Reumások Mekkája", "A természet patikája", "A strandolók paradicsoma" jelzőket. A kiváló gyógyhatás a termálvíz összetevőinek (jód, bróm, konyhasó, hidrogénkarbonát, bitumen és az ehhez kötődő ösztrogén; a titán, réz, cink, ezüst, bárium, vanádium és ólom formájában megjelenő nyomelemek stb.) köszönhető. Pávai Vajna Ferenc főgeológus szénhidrogén után kutatott, de 1090,87 méter mélységből kb. 15 méteres vízoszlop tört a magasba, nagy mennyiségű földgáz kíséretében. 73 °C-os hévíz volt ez!

A város és a gyógyfürdő
Debrecenről
http://www.tar.hu/eotvoscup/debr.htm

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa. Gazdag történelmi múlttal rendelkező gazdasági-, kulturális- és sportközpont. Itt található az 1912-ben épült Egyetem, a Csokonai Színház és a Déri Múzeum a Munkácsy trilógiával. Debrecen rendezi a virágkarnevált és a katonazenekarok fesztiválját.

Debrecenről
Hőgyes Endre
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=18147

A róla elnevezett gimnázium előtt áll Hőgyes Endre (1847-1906) orvos, kutató szobra, Meszes Tóth Gyula haraszti mészkőből faragott alkotása.

Hőgyes Endre
Harangház
http://www.vendegvaro.hu/?genid=11873

A fürdő előtti park különlegessége a 2000-ben felavatott Harangház, amely látványos építészeti alkotásként (Rácz Zoltán építész munkája) ad keretet a különleges alumíniumötvözetből készült harangoknak.

Harangház
Víztorony
http://www.viztorony.hu/h/hajdu-bihar/hajduszoboszlo/01.html

Lánczi András viztorony@viztorony.hu · Hajdúszoboszló. Fotó: Boross Attila ...

Víztorony
Hajdúnánási Tájház
http://www.dimo.hu/hu/cegek/21560/_Hajdunanasi_Tajhaz_(Hajdu_Haz_es_Kovacsmu ...

Hajdúnánási Tájház
Hirdetések
Oldal leírása
hajdubiharmegye.wyw.hu: Hajdú-Bihar megye katalógus: Állás, munka, cégek, vállalkozások. Debrecen, Hajdúszoboszló. Hajdú-Bihar megye története, alapítványok, szervezetek, oktatás, szórakozás, étterem, vendéglátás.
Gyűjteményünkben 438 válogatott Hajdú-Bihar megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 438 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17627